I huvudet på en värdeinvesterare

För ett par veckor sedan skrev Simon Blecher om svenska värdeinvesteringar i sin sommarkrönika. Vi gillar hans resonemang och håller med om att många stabila svenska verksamheter med hög intjäning idag känns lågt värderade på börsen för tillfället.

Just i vår portfölj finns det inslag av liknande åsikter inom bank, bygg, investmentbolag och defensivt. I flera av innehaven har vi börjat skifta fokus allt mer från resultaträkningen till balansräkningen i vår analys. Vi tror det går att hitta fina köplägen i bolag som bevisat en långsiktig vinstförmåga, av någon rimlig anledning har tillfälliga svackor i lönsamheten men där balansräkningen fortfarande är i fint skick. Något som också känns viktigt att vara vaksam på är att bolagen har strukturell medvind och att man inte fastnar i en värdefälla på grund av digitalisering eller annan disruption som håller på att förändra verksamheternas spelplan till det sämre.

1 kommentarer till ”I huvudet på en värdeinvesterare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *