Scandi Standard: Föredömligt på Irland och i Norge

Dagens rapport i korthet:

  • Stark tillväxt i samtliga geografier (även i lokala valutor).
  • Förbättring av marginalerna på Irland och i Norge från redan höga nivåer. Kul att se att Irland visar på synergieffekter så pass tidigt i integrationsprocessen. Norge med sin EBIT-marginal på 8,4% visar på vilken potential verksamheten har när man hittar rätt balans i produktionsmängd och produktmix.
  • Sverige: Tyngs av engångspost från stängning av fabrik. Fågelinfluensan är ett nu äntligen ett minne blott. Har reat ut lager av fryst kyckling. Resan tillbaka till bättre marginaler kan börja.
  • Danmark: Satsat på sälj och marknadsföring på bekostnad av marginalen, bör ge frukt kommande kvartal.
  • Finland: Fortsatt fin tillväxt. Positivt kassaflöde och nu väldigt nära till att börja bidra till koncernens lönsamhet.
  • Man räknar med att kompensera för dyrare foder p.g.a. sommarens torka med höjda priser. Tuff konkurrens med stora mängder billigt rött kött att vänta bör inte påverka alltför mycket. Nästa år kanske det tvärtom är brist på rött kött?

Sammanfattningsvis så ser vi ingen anledning till att förändra vår bild av aktien på grund av vad som verkar vara tillfälliga marginaltapp. Att den handlas på rekordlåga nivåer på EV/S räcker för att vi ska behålla våra aktier.

1 kommentarer till ”Scandi Standard: Föredömligt på Irland och i Norge

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *