Lite väl mycket chicken race?

Carnegies analytiker kan ibland påverka aktiekurser ordentligt när de kommer med nya rekommendationer. Idag var en sådan dag i Scandi Standard.

Vi håller med om att det finns goda chanser för en stark vinsttillväxt under nästa år, men på kort sikt bedömer vi att det kan saknas triggers för fortsatta uppgångar i aktien. Allt fler pratar om att kötthyllorna fylls på till bredden med nötkött från nödslaktade djur i spåren av den torra sommaren. Det kan bli svårt att höja priserna på färsk kyckling i konkurrensen med nötkött som kanske måste reas ut alltmer under kommande månader.

Sist vi skrev om bolaget landade vi att behålla aktierna, men efter att ha läst nyhetsflödena senaste tiden tar vi nu chansen att sälja dem med en liten vinst. Vi gillar bolaget och fortsätter bevaka det. Förhoppningsvis får vi chans att köpa tillbaka aktierna igen vid ett senare tillfälle. Känner ni igen resonemanget?

Pengarna från försäljningen sätter vi i arbete direkt genom att dubbla i de två bankerna Collector och Komplett Bank som ligger kvar på låga nivåer. Summa summarum så har vi kvar foten på gaspedalen en stund till.

Ingående kassa −46 781 kr
Köp/sälj Bolag Antal aktier Senaste kurs Inköpskurs Utveckling Belopp
Sälj Scandi Standard 351 58,40 kr 57,00 kr 2,5% 20 498 kr
Köp Komplett Bank (NOK) 540   18,04 kr   −9 742 kr
Köp Collector 155   64,10 kr   −9 936 kr
Utgående kassa −45 960 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *