Portföljen: Släpper Hexatronic och utvärderar innehaven

Börsen fortsätter bjuda på stor dramatik och helgens G20-möte verkar ha gått bra vilket bäddar för en positiv start på veckan. Vi utvärderar portföljen och gör några små (kassaneutrala) förändringar:

Danske Bank handlas fortsatt kring lägstanivåerna P/B 0,7 och vi tror att multipeln kan vara under 1 på rådande börskurs även efter att bötern delats ut. I så fall ska nog aktien upp en bit i den historiskt mycket lönsamma banken. Vi ökar vårt innehav.

Nordea ligger också efter övriga svenska storbanker och handlas precis under P/B 1 i skrivande stund. Vi tror att man kan nå tillbaks till 1,2 inom ett par månader om ekonomin inte klappar ihop fullständigt.

Komplett Bank har haft en sur utveckling även veckorna efter rapporten. Vi hoppas på lite trevligare nyheter om nya lanseringar snart.

Collector har rekylerat upp 10% från lågvattenmärket men är fortfarande ner rejält sedan vi köpte tillbaka trots insiderköp och fin tillväxt.

NCC blev ett trevligt tillskott till portföljen för en månad sedan. Hoppas Tomas Carlsson har rensat klart i bolaget för ett bra tag framöver.

Oscar Properties stamaktie är faktiskt upp sedan sist trots fortsatt bedrövligt nyhetsflöde i dagstidningarna (kanske tack vare Kepler Cheuvreux?). Vi är mer konfunderade än någonsin kring spreaden mellan stamaktien och preffen. Att en styrelseledamot köper preferensaktier minskar förhoppningsvis risken för att ledningen ska kunna ställa till med sådan oreda att det faktiskt hotar framtida utdelningar. Inlösenkursen är 181% upp från dagens börskurs och direktavkastningen har nått 16%. Att så är fallet för ett bolag som ser ut att kunna fullfölja sina nuvarande projekt och betala tillbaka sina lån i lugn och ro går inte riktigt ihop i våra ögon. Ska stamaktien ner eller preffen upp?

Mag Interactive har släppt en ny uppdatering av Quizkampen på sin största marknad Tyskland som verkar ha tagits emot relativt väl av vad vi kan utläsa från App-statistiken. Samtidigt ser det ut att ha sålts en del från institutionellt håll vilket kan ha satt ytterligare press under senaste veckorna. EV är nu bara 100 Mkr och vi kan inte låta bli att köpa ännu fler av mobilspelutvecklarens utbombade aktier.

Hexatronic har fått höjd riktkurs av Pareto och i fredags handlades aktien upp rejält av UBS, CAR, ENS och GSI. Kan det vara indexdrivet månne? Många stora index ombalanserades i fredags men vi har inte koll just på Hexatronics eventuella omviktning. Trots den grunda analysen blir detta aktien som får finansiera veckans köp.

Autoliv och Volvo är våra två verkstadscase som handlas på låga multiplar trots starka balansräkningar och risk/reward känns fortsatt attraktiv.

Portföljens utveckling sedan start
Ingående kassa −53 191 kr
Köp/sälj Bolag Antal aktier Senaste kurs Inköpskurs Utveckling Belopp
Sälj Hexatronic Group 396 49,80 kr 48,83 kr 2,0% 19 721 kr
Köp Danske Bank (DKK) 76   131,40 kr   −9 986 kr
Köp Mag Interactive 770   12,68 kr   −9 764 kr
Utgående kassa −53 220 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *