Fortsatt usel utveckling

Ett riktigt börsrally är vad 2019 bjudit på hittills. Desto tråkigare ser det ut i vår portfölj. Dags för nulägesorientering:

Storbankerna Danske och Nordeas P/B känns fortfarande för låga trots att Uppdrag Granskning lagt i en ny växel. Tur att vi inte hade Swedbank åtminstone.

Nischbankerna Komplett och Collector levererade bra rapporter men aktierna är kvar på låga nivåer. Vi tror att det generellt tittats alltför lite på P/B hos nischbankerna under de senaste åren. De flesta analyser vi sett har satt en riktkurs efter PEG-tal eller motsvarande. Grafen över Collectors P/B tid fascinerar oss:

Collectors P/B över tid
(källa: Börsdata)

Hoist spelar i samma liga med ett P/B som rört sig från 2,5 till 0,75 på tre år.

Oscar Properties vinstvarning var en kalldusch. Att preffen fallit ännu mer än stamaktien sedan rapporten samtidigt som PrefB knappt gått ner alls gör oss ännu mer konfunderade. Marknaden räknar alltså med att PrefB-aktierna kommer kunna lösas in under våren men att det sedan är konkurs som gäller när den stora obligationen ska betalas tillbaka till hösten. Preffen ska antingen ner 100% eller upp 200% och just nu bedömer marknaden ca 60% sannolikhet för alternativ ett. Vi tror snarare att det är relativt goda chanser för antingen framgångsrik avyttring av delar portföljen, alternativt en lyckad nyemission. Båda dessa scenarion bör innebära 200% upp på preffen. Självklart finns det en uppenbar konkursrisk i andra änden, men vi bedömer det som “too late to sell” och sitter kvar med våra stackars preferensaktier.

Mag Interactives Word Domination har börjat trenda på App Store senaste tiden. Vi var på en trevlig bolagspresentation hos Coeli och delade med oss av några spaningar på Twitter.

Verkstadsaktierna Autoliv och Volvo har återhämtat sig helt okej på sistone, men vi tror på fortsatt uppsida även här.

Vår kära Svenska Krona talar vi inte högt om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *