Säljer Autoliv och snabbkommenterar portföljen

Efter över ett år av snedgunga i Autoliv har positionen nu letat sig upp på plus (inkl. utdelningar). Den har gått mycket starkt senaste tiden och med tanke på den svaga fordonsmarknaden globalt så tar vi tillfället i akt och säljer av posten.

Ingående kassa −33 877 kr
Köp/sälj Bolag Antal aktier Senaste kurs Startkurs Utveckling Belopp
Sälj Autoliv 25 804,00 kr 792,07 kr 1,5% 20 100 kr
Utgående kassa −13 777 kr

Snabbkommentarer på övriga innehav:

Solida rapporter från bankerna och inkassobolagen så här långt. Fortfarande för billiga på P/B allesammans. Två tankar från Collectors rapport:

  • Nya interna redovisningsregler för IT-investeringar och periodisering av provision till låneförmedlare gör att större andel av kostnaderna tas direkt nu jämfört med tidigare. Lät som att de sa på confen att det kan påverka så mycket som 15 Mkr per kvartal på vinsten nu jämfört med 2018. Borträknat den effekten är vinsttillväxten riktigt stark i år.
  • Hur kan de reservera så lågt som 20,7% för kreditförluster på portföljnivå i Stage 3? Det är mycket lägre än konkurrenterna. I stort sett hela den portföljen är privatpersoner så det bör inte vara någon större skillnad.

Stark rapport av Inwido med förbättrade rörelsemarginaler. En förbättrad balansräkning med klart sjunkande operativt kapital ger mycket bra kassaflöde trots brist på tillväxt. ND/EBITDA exkl. IFRS 16 nu nere på 2,5.

Oscar Properties härvan håller på att mynna ut i konvertering till stamaktier för alla inblandade. Oscar själv ser ut att förlora kontrollen på bolaget. Vem blir tagare? Vi tycker fortfarande att spreaden mellan stam och pref ser något intressant ut så behåller surdegen en stund till.

JM inga större nyheter och kursen legat ett bra tag i spannet 225-270 kr nu. Kanske läge att stänga positionen om det kommer en till liten dipp.

Clas Ohlson inga större nyheter här heller.

Mag Interactive intetsägande rapport men blir mycket spännande att se de två nya spelen nu under Q4. Befintliga katalogen står stadigt.

Qiiwi Interactive kassan får fullt fokus i kommande rapport.

Volvo rapporterar starka siffror men svag orderingång, som väntat. Urstark balansräkning och inte så farligt kapitalkrävande affär trots allt. Känns fortsatt som att alltför mycket elände är inprisat.

SSAB häftig reaktion på rapporten med först kraftigt ner och sedan rakt upp. Precis som i Volvos fall känns uppsidan betydligt större än nedsidan här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *